Tips till dig som ska köpa radiostyrd bil

4465699-radiostyrd-bil

Radiostyrda bilar har blivit mer och mer populära på senare tid. Dels har tekniken utvecklats men dels finns det också numera fler modeller som gör att det går att hitta bilar i alla prisklasser.

En radiostyrd bil är en perfekt leksak där föräldrar och barn tillsammans kan upptäcka teknikens fantastiska värld på ett roligt sätt. Det finns några saker man bör tänka på när man vill köpa en radiostyrd bil. Det är trots allt en ganska känslig manick som lätt kan gå sönder om man handskas alltför oförsiktigt med den. Särskilt barn i förskoleåldern har en outvecklad känsla för faror och risker.

Det första som brukar gå sönder på den radiostyrda bilen är antennen. Det är dock inte alltid man behöver den fulla längden av denna för att kunna manövrera bilen. Ett tips kan därför vara att tejpa fast antennen vid karossen. Särskilt om man befinner sig inomhus behöver man inte så lång räckvidd. Ett annat tips är att börja med att köpa en s.k. nybörjarbil; särskilt om det är mindre barn som ska vara med och köra den.

Beställer man bilen på nätet och inte vill sätta ihop den själv ska man beställa en RTR (ready-to-run) bil. Annars är risken att man får bilen i byggsats. Dessa har ofta beteckningen Kit.