Populära bilmärken inom bilsport

10162668-porsche-gt3-infor-macau-gp-2014

Vissa bilmärken är mer frekvent förekommande inom bilsport än andra. Det är främst de märken som gärna vill framstå som lite mer sportiga. Några märken har bilar av alla sorter. Detta gäller framför allt de allra största bilmärkena som tillverkar bilar inom alla segment.

Genom åren är det framför allt vissa tillverkare som varit mycket flitigt förekommande inom många segment av motorsporten. En av de allra tidigaste var Porsche, som med sin Carrera hade en bil som framför allt tilltalade dem som ville tävla i landsvägslopp och rally.

Mercedes har varit med i alla år, men de har främst riktat in sig på Formel 1 inom bilsporten. Där har de erövrat märkes-VM under åtskilliga år.

I rally har under de senaste åren striden stått skarpast mellan Citroen, Audi, Toyota och Subaru. Alla dessa märken, utom Subaru, finns representerade från de enklaste till de tuffaste modellerna som säljs till allmänheten.

I bilens ursprungliga hemland USA, har man delvis en annan situation. Här körs biltävlingar i allmänhet på bana. Indianapolis är huvudstaden för bilsporten i Amerika. Där körs alla typer av lopp, t.ex. lopp med specialtrimmade personbilar där alla världens märken tävlar mot varandra. Går man in på Indianapolis hemsida finns det en särskild avdelning där man kan köpa begagnade bilar av de flesta märken i hela världen.